piątek, 20 marca 2015

Nutella bez cukru/ Sugar free Nutella

Kiedy zrobiłam ją po raz pierwszy aż zapiszczałam z radości :) 

Składniki:
1 awokado
1 banan 
10 małych daktyli
3 łyżeczki ciemnego kakao
pół łyżeczki oleju kokosowego
garść dowolnych orzechów (w moim przypadku włoskie)

Ingredients:
1 avocado
1 banana 
10 small dactyls
3 teaspoons dark cocoa
half a teaspoon coconut oil 
a handful of nuts 

Przygotowanie:
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 min. W tym czasie obieramy banana, awokado i blendujemy je z olejem kokosowym. Daktyle rozdrabniamy widelcem, odcedzamy z wody i dodajemy do banana i awokado razem z kakao. Blendujemy do chwili, kiedy masa jest gładka. 

Pour boiling water over dactyls and leave it for 15 mins. Blend avocado and banana with coconut oil. Crush dactyls with fork and blend together with banana, avocado and cocoa. Cream has to be smooth.


Na koniec dodajemy orzechy i wszystko dokładnie mieszamy. 

Finally add the nuts and mix.


Jeśli Nutella jest mało słodka można dodać czwartą łyżeczkę kakao lub miód. Najlepiej przechowywać ją w lodówce i szybko zjeść. Niebo na Ziemi :)

If you want your Nutella to be sweeter, add one more teaspoon of cocoa. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz