środa, 6 kwietnia 2016

Omlet "kokosowy" z malinami



Omlet:
2 jajka
1 i 1/2 łyżki mąki żytniej/owsianej
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika lub cynamonu
szczypta proszku do pieczenia
2 łyżki wiórek kokosowych
łyżeczka płynnego oleju kokosowego do smażenia

Na wierzch:
3 łyżki "śmietanki" z wierzchu mleka kokosowego
wiórki kokosowe
maliny mrożone lub świeże

Miksujemy dwa jajka z mąką, przyprawą, proszkiem i wiórkami. Wylewamy na bardzo rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem, przykrywamy, smażymy na małym ogniu. Po ok. 3 minutach ostrożnie przewracamy na drugą stronę i pod przykryciem (aby nie oklapł) smażymy jeszcze 2 minuty. Kiedy wystygnie, układamy na wierzchu mleczko kokosowe i maliny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz