środa, 6 kwietnia 2016

Omlet na słono- sycące śniadanie

Śniadanie dostarczające więcej białka i tłuszczu niż węglowodanów świetnie syci, zmniejsza napady głodu w ciągu dnia oraz nie powoduje senności po zjedzeniu. 

Makro: 17B: 20T: 12W


2 jajka 
plaster sera koziego
1/4 cukinii
dwie łyżki kukurydzy
łyżeczka ostrej papryki
szczypta soli himalajskiej
łyżeczka płynnego oleju kokosowego

W misce łączymy jajka, dodajemy warzywa oraz przyprawy. Wylewamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem kokosowym, przykrywamy. Po ok. 2 minutach przewracamy omlet przy użyciu talerza (zakrywamy talerzem patelnię, przerzucamy omlet na talerz i drugą stroną znowu na patelnię). Kładziemy na środek plaster sera koziego i znów przykrywamy. Po minucie wyłączamy ogień i czekamy jeszcze chwilę, aż ser się rozpuści. Gotowe :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz