środa, 6 kwietnia 2016

Placuszki kokosowe z dynią

 Moje ulubione odkrycie ostatnio- mąka kokosowa. Spróbowałam dodać ją do placuszków dyniowych i wyszły przepyszne, kruche, słodkie.


Składniki na ok. 6 sztuk:
100g puree z dyni (130 g mrożonej)
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 jajko
1 płaska łyżka oleju kokosowego
łyżka miodu
1/2 szklanki mąki (u mnie kokosowa)
łyżeczka proszku do pieczenia

Blendujemy dynię z jogurtem, jajkiem, olejem i miodem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia- mieszamy. Na dobrze rozgrzaną patelnię do naleśników nakładamy po dwie łyżki masy, przyklepujemy i smażymy na małym ogniu z obu stron. 
Dobrze smakują zaraz po usmażeniu, jak i na zimno. Przechowuję w lodówce. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz